Fyrverkerier på Bitcoin-marknaden men fortfarande frånvaro av eufori

Bitcoin har en helt enkelt fantastisk tid.

Igår gick vi till nästan $ 16 500-nivå, och den digitala tillgången står för närvarande starkt över $ 16 000-nivån. Med detta översteg Bitcoins marknadsvärde 300 miljarder dollar för första gången sedan toppen i december 2017.

Intressant nog har det bara varit 20 sådana dagar i Bitcoins hela historia när vi handlade över denna nivå.

Detta är en intressant nivå eftersom detta är den slutliga leveranszonen före föregående ATH och har en motsvarande fibnivå från botten i mars.

Ungefär så här, “Aldrig tidigare i Bitcoins historia har det funnits fler adresser aktiva som avsändare (7d MA)”, enligt Glassnode.

Dessutom nådde BTC-terminsmarknadens öppna ränta 5,9 miljarder dollar, vilket översteg toppen i augusti.

Men ännu viktigare är att hype på marknaden, i termer av intresse för söktermen “bitcoin” på Google Trends, inte finns. Marknaden saknar spänning; medan kryptofolket kanske återhämtar sig från DeFi-förlusterna har massorna inte fått smaken på det ännu.

I själva verket har det varit mer intresse i slutet av juni 2019 än vad marknaden ser just nu.

När det gäller sökordet “köp bitcoin” är det också platt, men även under tjurkörningen 2017 började det bara tränga upp sex månader före toppen och accelererade bara två månader innan, i oktober.

Även om vi är långt ifrån det eftersom vanligt frenesi om Bitcoin ännu inte har kommit, har vissa säkert börjat. Den stora tyska nyhetssidan “Tagesschau”, som har över 90 miljoner trafik, presenterade Bitcoins uppåtgående trend, och uppgav vidare att den kunde se 20 000 dollar i år och 50 000 dollar nästa år.

“Normal finansiering på BTC-perps och ingen hög premie på futures, besättningen är inte hausse på motstånd”, noterade näringsidkaren Crypto Gainz. “16,2k är en böjningspunkt”, tillade han.

Det är därför som handlare tror att vi kan se en tillbakagång. ”Jag tror att BTC är lite sträckt just nu och kan använda en tillbakadragning i detta allmänna område. Kanske ser vi 16,5 först. Det kommer snart att finnas en tid där i dessa fall BTC bara kommer att rippa högre; Jag tror bara att det är lite tidigt fortfarande för det, men snart, säger näringsidkaren Jonny Moe.

För att inte tala om det faktum att CNBC har hoppat på det också.

Brian Kelly från CNBC: s Fast Money berättade för värden Melissa Lee att de högprofilerade investerarna som går in i Bitcoin signalerar en hausse framtid för den ledande digitala tillgången.

”Det finns mycket utrymme för uppåtriktning. De flesta vinsterna som kommer är året efter halveringen, och vi är sju månader in i det året efter halveringen, och Bitcoin gör vad den borde göra, säger Kelly.

“Så det kan vara ytterligare fem månader här med ganska bra uppåt”, avslutade Lee.

CT tog det som en säljsignal, vilket är vettigt med tanke på att CNBC: s tjuranrop har signalerat marknadstoppar.

Kryptomarknaden har dock väntat på en tillbakadragning under en tid. Trots att det går paraboliskt med en 57% ökning på drygt en månad har Bitcoin ännu inte upplevt en meningsfull korrigering.

Som näringsidkaren Bob Loukas konstaterade, ”Ihållande möten som driver förväntade Cycle Tops ut. Björnar fångade offside i misstro. Standard tjurbeteende, folk ber om en tillbakadragning som aldrig verkar komma. ”

Enligt honom kommer den verkliga överflödet att inträffa när vi stiger förbi hela tiden på $ 20 000 och lägger till “men inte innan (troligtvis) ytterligare en korrigering.”