Sammanfattning av Bitcoin och Crypto Market, 5 oktober 2020

Bitcoin förblir flytande och närmar sig nu 11 000 $ för tredje gången trots upprepade vågor av osäkerhet som kraschar över kryptomarknaden.

Förra torsdagen lämnade amerikanska tillsynsmyndigheter in anklagelser mot grundarna av kryptobörsen BitMEX, som anklagas för att inte förhindra penningtvätt. För att lägga till osäkerheten släppte Ethereum-grundaren Vitalik Buterin ytterligare en bomb och hävdade i en utvecklartråd att blockchain för närvarande är “nästan oanvändbar” för många typer av appar, och dessa skalningslösningar kommer inte att vara redo på flera år.

Dessa händelser konspirerade mot marknaden; skickar Bitcoin på en kort omväg till 10 300 dollar innan den studsade på fredag ​​när Trump testade positivt för Covid-19 efter en eldig debatt med presidentkandidaten Joe Biden.
Veckans höjdpunkter

  • eToro lanserar Staking för Cardano och TRON
  • BNB-vinster från BitMEXs förlust
  • Zcash ökar på adopterad avskärmad transaktion

eToro lanserar insättningstjänster

eToro har lanserat en insättningstjänst för Cardano och Tron och blivit en av de första börserna som stöder insättningen av Cardano. Detta gör det möjligt för innehavare av stödjande kryptokurvor att tjäna när de HODL, utan besväret och komplikationerna med att satsa individuellt.

För att bli belönad kan användare helt enkelt köpa och hålla Cardano och Tron på eToro. De kommer sedan automatiskt att få mer av kryptotillgången varje månad, tillsammans med ett e-postmeddelande som beskriver den sammanlagda månatliga avkastningen och den totala belöningen som ges.

Läs mer om att satsa Cardano och Tron.
BNB-vinster från BitMEXs förlust

Näringsidkare har flytt från BitMEX-börsen eftersom grundarna står inför anklagelser om misshandel från amerikanska myndigheter.

Men medan BitMEX granskas, känner Binance Coin fördelen. Den ursprungliga token för Binance Chain har ökat mer än 8% under den senaste veckan och närmar sig nu snabbt $ 30. Denna rally sätter myntet tillbaka i de fem bästa kryptovalutorna mätt efter marknadsvärde.
Zcash Surges on Adoption of Shielded Transaction

Sekretessmynt Zcash har gjort tvåsiffriga vinster den här veckan, eftersom dess signaturskyddade transaktioner ger ökad adoption.

Avskärmade transaktioner ger avsändare och mottagare selektiv integritet, men funktionen stöds inte av majoriteten av utbytena på grund av oro över regelefterlevnad.

Sedan Gemini-börsen möjliggjorde avskärmade transaktioner förra veckan har Zcash sett en kraftig ökning av transaktioner som skyddas av avskärmningstekniken. I september sågs ett nytt rekord på 18 716 helt skyddade transaktioner, vilket motsvarar 11% av alla Zcash-transaktioner.
Veckan framåt

När DeFi-mani bleknar och det amerikanska valet kommer i fokus kan vi se Bitcoin ta centrum under de närmaste veckorna.

Den största faktorn som påverkar både kryptovaluta och globala marknader är sannolikt president Donald Trumps sjukdom, som nu hotar att påverka presidentvalet. Experter ger presidenten 95% chans att överleva, men osäkerheten kring hans sjukdom kan fortfarande skapa volatilitet.

Ändå, med ett nytt rekord på 70 dagar över $ 10K, är Bitcoins motståndskraft inför oron gott för sin förmåga att klara av den kommande stormen.